Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Çerez Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”)

Son güncellenme tarihi: 03/11/2020

Aydınlatma Metni Hakkında

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (“THY” veya “Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Aydınlatma metninin amacı, tarafımızca işletilmekte olan “https://www.turkishcargo.com.tr/tr”  internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site kullanıcıları/ziyaretçileri (“Veri Sahibi/İlgili Kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

THY olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenme amaçları hakkında daha detaylı bilgi için https://www.turkishairlines.com/tr-tr/yasal-uyari/gizlilik-politikasi/ adresinde yer alan Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz. 

Çerez (Tanımlama Bilgileri) Nedir?

Tanımlama bilgileri, tarayıcınız aracılığıyla bir web sunucusu tarafından bilgisayarınıza yüklenen küçük veri dosyalarıdır. Web siteleri, tanımlama bilgilerini tarayıcınız ile sunucu arasında bağlantı kurulduğunda sizi tanımak için kullanır. Tanımlama bilgileri, bir web sitesinin ziyaretçileri tarafından daha kolay kullanılabilmesi için tasarlanır.

Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

THY olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

Kişisel Verilerin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, Sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla çerezler vasıtasıyla elde edilmektedir. İşbu aydınlatma metni ve Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen amaçlar doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarından Ortaklığımızın meşru menfaatler için veri işlemenin zorunlu olması, Ortaklığımızın hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması ve bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması şartlarından birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir.

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarabiliriz?

THY olarak, aydınlatma metni kapsamındaki kişisel verilerinizi Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen ve yukarıda yer alan amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

Hangi Çerezleri Kullanıyoruz?

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz.

Çerez Türü Çerez İşlevi
Zorunlu Tanımlama Bilgileri Bu tanımlama bilgisi türü, Site’nin düzgün çalışabilmesi için gereklidir. Bu tanımlama bilgileri, Site’nin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinin kullanılabilmesini sağlar. Oturum tanımlama bilgileri, web sitesinin çeşitli sayfaları arasında bilgi aktarımını sağlamak ve kullanıcıların bilgileri birden fazla kez girmelerini önlemek için kullanılır. Bu kategorideki çerezler hiçbir şekilde kişisel veri toplamaz Geçicidirler ve tarayıcı kapattıktan hemen sonra silinirler.
Performans Tanımlama Bilgileri Bu tanımlama bilgilerinin kullanılması, sayfa sahibinin sayfa ziyaretlerinin sıklığı, ilgili hata mesajları (varsa), kullanıcıların sayfalarda geçirdiği süre ve kullanıcıların web sitesinde nasıl gezindikleri gibi bilgilerin toplanmasını sağlar. Bu bilgiler, web sitesinin performansını iyileştirmek için kullanılabilir.

Sitede yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Çerez İsmi Çerez Amacı Çerez Süresi
ASP.NET_SessionId Zorunlu Çerezler

ASP.NET Framework’ünün standart olarak oluşturduğu, kullanıcı oturumlarını yönetmek için oluşturulan bir çerezdir. Bu çerezle herhangi bir kişisel bilgi alınmamakta veya saklanmamaktadır.
Oturum boyunca
(tarayıcınızı kapatana kadar)
_ga (Google Analytics)

Performans Çerezleri

Google Analytics tarafından, internet sitesinin nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydetmek amacıyla kullanılmaktadır.

2 yıl
_gid (Google Analytics)

Performans Çerezleri

Google Analytics tarafından, internet sitesinin nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydetmek amacıyla kullanılmaktadır.

24 Saat
_gat (Google Analytics)

Performans Çerezleri

Google Analytics tarafından, analytics sayılarının limitlenmesi için kullanılır.

1 dakika


Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ilgili kişi,

Yukarıda saymış olduğumuz haklarınızı kolayca kullanabilmeniz, ilgili talepleri tarafımıza kolayca iletebilmeniz için bize https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/musteri-iliskileri/ üzerinden ulaşabilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra, dokümanı formun içinde belirtilen yöntemlerden biriyle tarafımıza iletebilirsiniz. Size, başvurunuzun niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde cevap vereceğiz. Veri sahipleri başvuruları kural olarak ücretsiz cevaplandırılmaktadır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep etme hakkımızı saklı tutmaktayız.

İlgili Kişi, işbu Aydınlatma Metnine konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. İlgili Kişi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Şirket’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

İlgili kişi olarak, herhangi bir kişisel verinizin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunmanız durumunda Site’nin ve uygulamanın işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğinizi kabul ve bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendinize ait olacağını beyan etmektesiniz.