Dünyanın 122 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, 3 Ekim tarihi itibarıyla Meksika’nın başkenti Mexico City’ye hava kargo seferleri başlatıyor. Mexico City, Turkish Cargo’nun kargo uçuşu gerçekleştirdiği 85. uçuş noktası olacak.

Turkish Cargo’nun Latin Amerika’da sekizinci, Amerika Kıtası’nda ise on dokuzuncu uçuş noktası olacak olan Mexico City, bayrak taşıyıcı kargo şirketinin 5 farklı kıtadaki 300’den fazla noktayı kapsayan geniş uçuş ağı ile dünyaya bağlanacak.

Boeing 777F tipi geniş gövde kargo uçakları ile icra edilecek seferler iki ayrı rotada gerçekleştirilecek. İlk rotada İstanbul’dan havalanacak kargo uçakları Madrid aktarmalı olarak Mexico City’ye ulaşacak. Mexico City sonrası uçaklar; Bogota, Curaçao ve Maastricht rotasını takip ederek İstanbul’a dönecek. İkinci rotada ise Madrid aktarmalı olarak Mexico City’ye ulaşacak uçaklar Houston üzerinden İstanbul’a dönecek.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip onuncu ülkesi Meksika’nın en büyük şehri olan Mexico City ihraç ettiği; taze çiçekler, bozulabilir meyve ve sebzeler, teknolojik ürünler, otomobiller ile öne çıkıyor. Mexico City’nin başlıca ithalat kalemleri arasında ise; otomobil, kimyasallar, petrokimya ürünleri, tekstil ürünleri, balık, ilaç, çiçek ve diğer bozulabilir ürünler bulunuyor.

Uçuş ağına eklediği yeni destinasyonlar, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme sağlayan Turkish Cargo; ticaret ağıyla Latin Amerika ülkeleri arasında önemli bir ticari köprü vazifesi gören Mexico City ile birlikte; hem Latin Amerika’da hem de Amerika Kıtası’ndaki arzını artırmayı hedefliyor.

TK6433-TK6434 IST-MAD-MEX-BOG-CUR-MST-IST rotalı kargo seferi tarife detayı aşağıdaki gibidir;

Uçuş no Başlagıç Tarihi Haftanın Günü Kalkış Yeri Kalkış Zamanı Varış Zamanı Varış Yeri Uçak Tipi
TK6433 02.Eki.2018 Salı IST 16:20 19:10 MAD B777F
TK6433 02.Eki.2018 Salı MAD 21:40 2:50 +1 MEX B777F
TK6433 03.Eki.2018 Çarşamba MEX 05:50 10:25 BOG B777F
TK6434 03.Eki.2018 Çarşamba BOG 13:25 16:10 CUR B777F
TK6434 03.Eki.2018 Çarşamba CUR 18:10 9:50 +1 MST B777F
TK6434 04.Eki.2018 Perşembe MST 11:50 16:00 IST B777F

TK6435-TK6436 IST-MAD-MEX-IAH-IST rotalı kargo seferi tarife detayı aşağıdaki gibidir;

TK6433 02.Eki.2018 Salı IST 16:20 19:10 MAD B777F
TK6433 02.Eki.2018 Salı MAD 21:40 2:50 +1 MEX B777F